Citronová tráva má antioxidační, antiseptické, antimykotické, antibakteriální a antivirové účinky.

04. 10. 2019, 12:27

Citronová tráva

Víte že...
Nápoj z citronové trávy neutralizuje žaludeční kyseliny a tím pomáhá proti překyselení žaludku.
Je dobrý pomocník při problémech s bolestmi hlavy a závratěmi.
Snižuje stres, náladovost, nervové vyčerpání, psychickou únavu i deprese.
V tradiční medicíně se užívá jako prostředek pomáhající v prevenci paradontózy.
Pomáhá udržet koncentraci a dobrou paměť.
Má antioxidační, antiseptické, antimykotické, anibakteriální a antivirové účinky


Citronová tráva je statná, vytrvalá tropická tráva pocházející z jihovýchodní Asie, ale hojně se pěstuje i v Africe, Americe a Austrálii. Čaj z citronové trávy pochází z Thajska. Nápoj je osvěžující, má jemnou vůni a lahodnou chuť. Má antioxidační, antiseptické, antimykotické, antibakteriální a antivirové účinky. Zamezuje množení plísní, virů a bakterií. Pomáhá při odstraňování kandidóz. Podporuje funkci vnitřních orgánů, zejména trávícího traktu, žaludku, střev, jater, žlučníku a slinivky. Harmonizuje centrální nervový systém, lymfatický systém, posiluje krevní oběhový systém, čistí cévní systém. Příznivě působí na krevní tlak, krvetvorbu, optimalizuje hladinu cukru v krvi. Antioxidační účinky mají vliv na zpomalení stárnutí buněk. Čaj nebo chlazený nápoj z citrónové trávy působí při bolestech žaludku a špatném trávení. V Indii je široce používán jako prostředek proti kašli, revma a jako antiseptikum. V Číně je mimo jiné doporučován k pravidelné a mimořádně účinné očistě krve.

Nápoj z citronové trávy
Příprava osvěžujícího nápoje z citronové trávy je opravdu jednoduchá a navíc vám krásně provoní místnost jemnou citrusovou vůní.
1 polévkovou lžíci citronové trávy necháme přejít varem v 1litru vody. Počkáme až tráva klesne ke dnu a máme hotovo. Nápoj můžeme pít během celého dne teplý i studený, lze ochutit medem i citronem.

Komentáře

Diskuze je prázdná.
váš email:
jméno:
text:
X

Tento e-shop využívá cookies a bez jejich použití není schopen fungovat. Nesouhlasím s použitím cookies na tomto e-shopu (zobrazí se prázdná stránka).