Ranní fenomén, který chutná i baví | Naše hustý kaše | fotorecenze

25. 06. 2018, 13:25

Dlouho už se chystám zapojit na blog zajímavé knihy, které věřím, že se zalíbí a souvisí se sortimentem, které Výrobky s příběhem nabízí. Pokud se někam bude blog ubírat přes letní měsíce, budou to určitě právě i knihy. Dnes se tu koukneme na jednu z nich.

 

Z nakladatelství Došel karamel loni vyšla krásná kuchařka. Bude zajímat dospělé i děti, tedy pokrmy dle ní připravené, protože jsou kreativní, různorodé a chutné. Jejich příprava už zůstane nejspíš klasicky na tom, kdo tuto řeholi u vás doma zastává. Nicméně, kuchařka vychází z toho, že spousta lidí neumí vařit, je tak vhodná i pro naprosté začátečníky v kuchyni a můžete využít pomoci i těch nejmenších a čas strávený v kuchyni, tak trávit společně. Boží!

 

 

 

Proč vůbec kaše snídat, jaké ingredience mít doma jako základ, jakými slastmi ohromit své prťata, jak se o kvalitní snídani nepřipravit v ranním spěchu? To vše, vás tako kniha vzbuzující kreativitu a chuť  dát se do vaření, naučí. Kromě přípravy kaší snídaňových i odpoledních, slaných i sladkých, najdete v knize recepty na ty, které s radostí podáte jako dezert.

 

Nafotila jsem části knihy, abyste ji mohli lépe omrknout i zevnitř. Protože je na co koukat. Nejen s recepty si autoři vyhráli. Jejich fotografie mají nápad, puntíky jsou všude přítomné,   najdete je na miskách, lžičkách i záložce, sakumprásk jde o téměř dvě stovky stran, které vás naučí připravovat kaše perfektně zkombinované a dochucené. 

Hned v úvodu knížky vám vysvětlí, proč vlastně Naše hustý kaše snídat. Setkali jste se už s myšlenkou, jaké důsledky má strava v době nynějšího blahobytu? V knize se je dozvíte. Mě osobně jejich přesvědčení a přístup k nešvarům téhle doby baví, stejně tak se ztotožňuji a oceňuji jejich snahu nás naučit přemýšlet o jídle a jeho dopadu na naše tělo.   Radí nám, co si nakoupit domů do zásoby tak, abychom vždy něco našli. Zjistíte, že si vlastně vystačíte se základními potravinami, se kterými jdou chystat stále nové a různorodé kaše. Zaměřili se na jednoduchost, v tomto duchu se nese i návod, jak a z čeho správnou kaši poskládat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Borozidisovi počítají i s tím, že spousta lidí nemá na dlouhé vyvařování čas, že většina lidi chodí do práce a nejsou odhodlaní vstát o 20 minut dříve, aby si kaši dopřáli. Pokud ani vy nestíháte ranní přípravu, dozvíte se, jak si snídani připravit už večer, den předem při povídání s parterem u sklenky vína.

Přesnocky nekonkretizovaný návod -  kromě konkrétních receptů vám jasně a stručně knížka představí kombinace surovin, díky kterým si můžete dopřát kaši podle své chuti právě i když ráno nemáte ani minutu času na její přípravu. Jen ji vytáhnete z lednice a vychutnáte si ji ve chvilce klidu a to kdekoliv. Je praktická a vhodná i jako svačina do školy či práce. V těchto teplých dnech je skvělá v momentě, kdy nemáte chuť na teplou snídani. Tahle dvoustrana mě moc těší, protože si po přečtení nikdo nemůže říct, že sestavení kaše z toho, co zrovna má doma je obtížné, je to hračka.

Na své si přijdou i PRŤATA, kapitola nám prozrazuje jak vyladit chutě, aby je děti s radostí baštily, ale i nápady jak je podávat vizuálně přitažlivě smiley.

SLAŇOUŠI se nesou v oblíbeném svižném rytmu, kdy se všechny ingredience šupnou do jednoho hrnce a výsledkem je perfektní oběd.

Kuchařka mi rozšířila obzory i v kapitole SEBÁČI. Díky ní nemusím tápat, co nabalit na piknik nebo vzít sebou, když vím, že budu mít náročný den. Nepečený jahelník, jáhlová granola či ovesné košíčky, tyto dobroty hrají hlavní roli této kapitoly.

Kromě již zmíněných kapitol se těšte ještě na Hrk Frk, Ranní ptáčata, Hubená kapitola, Exoti nebo taky Hogo Fogo i Doplňky.

Dalších pár poznámek…

Pochoutky z obilovin Borozidisovi prodávají pod značkou Naše kaše. Kašovat začali před 5 lety na Apetit pikniku, v průběhu této doby zkoušeli a vylepšovali. Koupit si je už můžeme ve spoustě nejrůznějších prodejen, z Rožnova pod Radhoštěm bychom pro ně ale museli nejblíže do Frýdku Místku či Ostravy. Proto jsem moc ráda, že kuchařka vyšla. Můžu si je doma sama uvařit.

Tak honem pro ni! Knihu je možné koupit u nás v obchůdku a těšit se můžete i na dárkový balíček se souvisejícími surovinami smiley.

 

 

 

Komentáře

Diskuze je prázdná.
váš email:
jméno:
text:
X

Tento e-shop využívá cookies a bez jejich použití není schopen fungovat. Nesouhlasím s použitím cookies na tomto e-shopu (zobrazí se prázdná stránka).