Nezdržujte se loupáním česneku během vaření. Práce s česnekovou pastou je lehká a rychlá.

27. 09. 2019, 17:45

Česneková pasta

Víte že...
Česnek obsahuje vitaminy A, B, C, D, jód a minerální látky.
Česnek je antibakteriální a antivirový.
Česnek snižuje krevní tlak.
Pokud česnek konzumujete denně, rýma a nachlazení vás pravděpodobně nepotkají.
Česnek zvyšuje uvolňování inzulinu , takž reguluje reguluje hladinu cukru v krvi a příznivě působí proti cukrovce.
Česnek umí regulovat tvorbu tukových buněk v těle.


Mít čerstvý česnek po celý rok k dispozici, je v našem podnebí nemožné. Česneková pasta, kterou budete mít neustále k dispozici a navíc se nemusíte zdržovat strouháním česneku během vaření je tedy ideálním řešením. Kupované česnekové pasty ale většinou obsahují velké množství soli a ve chvíli kdy máte jídlo dosolené a chcete ho jen dochutit česnekem, dostanete díky nekvalitní česnekové pastě jídlo přesolené. Proto pro vás máme česnekovou pastu z čerstvého česneku, která obsahuje maximálně 35% soli.

K čemu česneková pasta slouží?
Můžete ji použít do nejrůznějších pokrmů z masa, gulášů, do zeleninových jídel nebo polévek, na langoše a pizzu, do omáček i pomazánek. Výborně se hodí do bramboráků a marinád. Výhodou je, že ji máte stále po ruce v lednici a pouze si z ní odebíráte čistou lžičkou kolik potřebujete. Pasta vám v lednici vydrží opravdu dlouhou dobu.

Výroba česnekové pasty
Výroba česnekové pasty je opravdu jednoduchá.
Česnek oloupeme, umeleme nebo rozmixujeme, přidáme sůl a dobře promícháme. Nalijeme do sklenic, ne až po vrch, protože pasta může nabývat. Sklenice uzavřeme a uchováváme pastu v lednici. A pokud nemáte možnosti, nebo čas, tak na to můžete jít tou nejjednodušší cestou a pastu si zakoupit třeba právě u nás ve Zdravém Já.

Komentáře

Diskuze je prázdná.
váš email:
jméno:
text:
X

Tento e-shop využívá cookies a bez jejich použití není schopen fungovat. Nesouhlasím s použitím cookies na tomto e-shopu (zobrazí se prázdná stránka).