Jak se bránit nachlazení s produkty Clubu21

04. 10. 2017, 15:08

Prevence

Přemýšlíme, co jíme

Končí sezóna zeleninových salátů a studených pokrmů. V tomto sychravém počasí je potřeba organismus nezatěžovat studenými pokrmy, proto dáváme přednost zelenině i ovoci tepelně upravenému. Neznamená to však, že bychom se museli vzdát lněného oleje. Použijeme jej až při servírování, kdy je pokrm z části vychladlý – lněný olej bychom neměli zahřát na více než 40°C. I v tomto období je velmi cenným doplňkem stravy.

Dále si dávejte pozor na exotické ovoce, které má na organismus velmi chladivý vliv. Na podzim a v zimě bychom se měli vyhýbat citrusovým plodům, i když obsahují vitamín C. Ten najdete i v plodech typických pro naše podnebí – jablíčka, hrušky a další dostupné sezónní ovoce vám prokážou určitě mnohem větší službu než pomeranče a citrony.

Navíc při velmi studeném počasí můžete využít koření – skořici, hřebíček, badyán, pepř či nové koření a připravit si kompoty, klevely či pudingy, které vám určitě zlepší náladu a zahřejí organismus.

Zahříváme se, když pijeme

Dodat tělu vitamíny a zbytečně jej neochlazovat pomohou i vhodně zvolené nápoje. Dáváme přednost teplým čajů, odvarům s bylin či přírodním džusům. Zajímavou variantu nabízí Clubíno v jablkové příchuti, které můžete připravit podle následujícího receptu:

Svaříme vodu a připravíme si výluh skořice, hřebíčku a badyánu (koření dáváme dle nálady a chuti), po částečném zchladnutí přidáme ovocnou šťávu Clubíno a můžeme servírovat „horké jablko“.

Výborný nápoj získáme i z Citrónové trávy, kterou připravíme přesně podle návodu na obalu – polévkovou lžíci bylinky vaříme 2 – 3 minuty, odstavíme ze zdroje tepla a počkáme až bylinka klesne na dno. Poté zcedíme. Můžeme přisladit medem. Získáme tak nápoj, který nám pomůže bojovat s viry, bakteriemi i plísněmi a který má blahodárný vliv na naší imunitu.

Pořádně se zapotit

Sněhurková koupel

Cítíte, že na vás „něco leze“ a chcete s tím zatočit hned v počátku? Důležité je tělu dopřát klid, mít dostatek tekutin a taky se pořádně zapotit. V pocení vám může pomoci „modrá“ Sněhurka. Využít ji můžete netradičně – do koupele. Pokud máte vanu, napusťte ji hodně horkou vodou a přidejte dvě polévkové lžíce Sněhurky. Ve vodě vydržte co možná nejdéle a potom rychle do postele. Nezapomeňte na dostatek tekutin, protože pocení bude opravdu hodně intenzivní.

Mírnější variantou je pouze koupel nohou: do lavoru napusťte horkou vodu, přidejte Sněhurku a s teplým čajem v ruce si namáčejte nohy.

A pokud nemáte rádi vodu, vyzkoušejte červenou Sněhurku s hřejivou Arnikou – můžete si natřít chodidla či záda a čekat na teplo. POZOR teplo se dostaví 10 – 30 minut po aplikace a u každého je pocit jinak intenzivní. Vyzkoušejte nejprve na malé části těla a nanášejte v tenoučké vrstvě. První pomoc při velmi intenzivním pocitu je namazat „horké“ místo mastným krémem, který ztlumí hřejivý efekt.

Léčit rýmu

S mentolem se lépe dýchá

Modrá Sněhurka obsahuje mentol, který může usnadňovat dýchání. Při rýmě natírejte čelo a spánky. Pozor mentol je velmi dráždivý, nikdy nenatírejte v blízkosti očí a přímo pod nos. Říká se, že neléčená rýma trvá týden, léčená 7 dní. Vždy je ale příjemné si alespoň trochu ulevit.

Podrážděnou kůži pod nosem můžete zklidňovat Medovou masáží nebo některým z krémů. Dobrou zkušenost máme s Včelím lněným krémem na ruce a nehty.

Bojovat s kašlem

Mazat, mazat a mazat

Proti kašli pomohou opět Sněhurky. Můžete vyzkoušet namazat si hrudník červenou Sněhurkou – zahřeje a uklidní. Pokud ji nemáte po ruce, můžete vyzkoušet i Sněhurku modrou, pozor ovšem na množství – mohla by vyvolat zimnici.

Podpořit imunitní systém

Energetická a vitamínová bomba

K preventivním opatřením určitě patří čaj s Citronové trávy a pomůže i jako podpůrná léčba. Když už se ale cítíte pod psa, je potřeba sáhnout pro něco silnějšího. Zaručeně zabírá Energoton v množství větším než malém – tedy při začínajícím nachlazení se nebojte vypít i 5 dávek (třeba co hodinu jednu). Doporučuji rozmíchat v teplejší vodě, abychom zbytečně neochlazovali organizmus. A samozřejmě dopřát tělu odpočinek J

BONUS: šetříme

Pokud si u nás na prodejně nakoupíte do 12. října, můžete využít akci 4+1 zdarma. Váš nákup tedy může vypadat například takto:

  • Sněhurka modrá
  • Sněhurka červená
  • Clubíno jablko
  • Lněný olej
  • Citronová tráva ZDARMA

 

 

Komentáře

Diskuze je prázdná.
váš email:
jméno:
text:
X

Tento e-shop využívá cookies a bez jejich použití není schopen fungovat. Nesouhlasím s použitím cookies na tomto e-shopu (zobrazí se prázdná stránka).